Skip links
Inhoud

Iberico Varkensvlees

Het Ibérico varken is een autochtoon ras dat exclusief toebehoort aan het Ibérisch schiereiland en zeer verschilt van het Europese blanke varken. Het Ibérico varken heeft zijn kwaliteit te danken aan het klimaat, zijn vrijheid en het voedsel. Om aan de Spaanse geldende regels te voldoen, wordt er voor de voortplanting uitsluitend gebruik gemaakt van zeugen die van het pure Ibérico ras zijn.

Het vlees van deze varkens bevat een hoog percentage aan enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren. De enkelvoudige vetzuren, ook wel omega 9 genoemd, zijn voor de mens gezond en komen ook bijvoorbeeld voor in olijfolie. De meervoudige vetzuren (omega 3 en 6) zijn essentieel voor het bestaan van de mens en hebben een positief effect op het verlagen van het cholesterolgehalte. De leeftijd van het vlees (10-18 maanden) zorgt ervoor dat het vlees erg rood gekleurd is waardoor het ijzergehalte 3 tot 4 keer meer is dan het blanke varken, en het een hoog zinkgehalte en veel vitamines B en E bevat.






Snelkoppelingen